
Składniki
| 100 g Błękitnego sera pleśniowego w plastrach |
| 150 g porzeczek |
| 6-8 cienkich wafli kukurydzianych |
| Mango |
| Czerwona papryka |
| Żółta papryka |
| Sałata rzymska |
| Papryczka jalapeno |
| 4 cebulki dymki |
| 4 łyżki drobno posiekanej kolendry |
| 1 łyżka cukru |
| 2 łyżki oliwy |
| Sól do smaku |
Sposób przygotowania
Porzeczki, papryczkę jalapeno pozbawioną gniazda nasiennego i pokrojone cebulki dymki zbrązowić na patelni, bez tłuszczu. Następnie zblendować z kolendrą, oliwą i cukrem na gładką masę. Przyprawić do smaku solą.
Mango obrać i pokroić wraz z paprykami na równej wielkości kostkę. Sałatę rzymską porwać na kawałki, pokruszyć plastry sera. Wszystko razem wymieszać i polać wcześniej przygotowaną salsą.
Sałatkę podać z połamanymi waflami kukurydzianymi.


