
Składniki
| 200 g Błękitnego sera pleśniowego w plastrach |
| 100 g marchwi |
| 100 g selera |
| 100 g ziemniaków |
| 100 g pietruszki (korzeń) |
| 100 g pora |
| 100 g jabłek |
| 100 g ogórków konserwowych |
| 50 g szczypiorku |
| 2 jajka |
| 50 g musztardy |
| 50 g chrzanu |
| 200 g majonezu |
| 30 g miodu |
Sposób przygotowania
- Warzywa (marchew, seler, ziemniaki, pietruszkę) dokładnie umyć i ugotować (w skórkach) do miękkości. Po ugotowaniu warzywa obrać i pokroić w kostkę.
- Ser pleśniowy pokruszyć, jabłko i ogórki konserwowe pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Posiekać szczypiorek i por, dodać do sałatki.
- Musztardę, chrzan, majonez i miód umieścić w misce z warzywami. Całość dokładnie wymieszać. Pozostawić na minimum godzinę, dopiero później podawać.


